”România, știi bine!”, ep. 51 cu Alex Dima și preotul Damaschin: ”De acolo vine salvarea”
Podcastul ”ROMANIA, TE IUBESC!, a ajuns la episodul 51. Alex Dima ne spune povestea adevărată a preotului Dan Damaschin, ”părintele cu 10.000 de copii”.
Citește cele mai importante noutăți despre emisiunea România, te iubesc!, difuzată la PRO TV. Ultimele știri, reportaje și dezvăluiri în premieră aduse de Alex Dima, Paula Herlo și întreaga echipă.
Podcastul ”ROMANIA, TE IUBESC!, a ajuns la episodul 51. Alex Dima ne spune povestea adevărată a preotului Dan Damaschin, ”părintele cu 10.000 de copii”.
„România, te iubesc!”. Emisiunea integrală din 19 decembrie 2021
Un părinte cu 10.000 de copii. Sună incredibil, dar acest om există. În Iași, preotul Dan Damaschin a devenit o adevărată instituție care poartă de grijă copiilor, se ocupă de educația lor, oferă case părinților, le apară pe mamele abuzate.
În viitorul apropiat vom avea roboți umanoizi care vor ajuta persoanele cu dizabilități să se descurce, în locuință și în afara ei, dar vom avea și brațe robotice cu care medicii să poată opera pacienți aflați la mare distanță.
Vânătorul de imagini. Un reportaj semnat de Cosmin Savu. Suntem invadați în fecare zi de tone de informații contradictorii și este important să putem să le filtrăm și să avem acces la fapte imediate.
Ceva se pierde pe drum când ne grăbim să aflăm, să avem, să fim peste tot, să creștem. Pasiunea neurmată, talentul necultivat, rămân să ne amărască momentele de liniște. Dar bineînțeles că nu trebuie să fie așa.
Podcastul ”România, te iubesc!”, a ajuns la episodul 50. La drum spre … Africa! Începutul unei noi aventuri, o misiune umanitară medicală și educațională, a fost detaliat de Cosmin Savu.
Podcastul ”România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii ”România, te iubesc!”, a ajuns la episodul 49. Camelia Donțu ne povestește despre întâlnirea cu unul dintre cei mai importanți creatori români: Stere Gulea.
„România, te iubesc!”. Emisiunea integrală din 12 decembrie 2021
Deschidem larg ochii asupra lumii întregi, unde oameni pe care nu-i cunoaștem deschid drumuri despre care nici nu aflaseră. Sunt muncitori, sunt serioși, și cu un dram de noroc am putea oricând să aducem înapoi o parte din lumea pe care au construit-o.
Fascinat de natură, un tânăr profesor din Cluj a pornit într-o călătorie în trei jungle care amestecă experiențele și trăirile sale.
Un oraș german are primar român, iar comunitatea locală și-a pus toată încrederea în edilul lor. Octavian Ursu e bucureștean și conduce orașul Goerlitz și i-a cucerit pe concitadinii săi prin seriozitate, muncă bună și corectitudine.
Munca în folosul comunității presupune să fii în permanență la dispoziția cetățenilor. Să fii corect și să răspunzi rapid și coerent, la nevoile societății.
Spitalele românești adăpostesc nu doar pacienți, ci și poveștile miilor de cadre medicale care, de doi ani, sunt acolo, lângă oamenii suferinzi.
La 36 de ani Răzvan Crișan este unul dintre antreprenorii care schimbă fața Bucureștiului.
Suntem într-o perioadă în care lipsa de încredere în societate duce la tensiune și polarizare. Nu mai avem proiecte comune, dar printre noi există oameni care pot să ne adune, să ne pună laolaltă. Un reportaj de Cosmin Savu.
„România, te iubesc!”. Emisiunea integrală din 5 decembrie 2021
SPITALE CU CEAS, PARTEA A III-A. Suntem la Bacău, unde pompierii se echipează ca să verifice concentrația de oxigen de la Spitalul Municipal.
Pășim într-un teritoriu marcat de tragedii, bâjbaieli si aberații. Deși au fonduri și pe hârtie știu care sunt măsurile de prevenire, spitalele noastre pică an de an la un examen elementar: siguranța la incendiu.
SPITALE CU CEAS, PARTEA A II-A. Problemele rămân în spitale chiar și după izbucnirea unor incendii. Spaima personalului medical și a pacienților se domolește, și vechi obiceiuri scot iarăși capul.
SPITALE CU CEAS, PARTEA I. Pășim într-un teritoriu marcat de tragedii, bâjbâieli și aberații. Deși au fonduri și pe hârtie știu care sunt măsurile de prevenire, spitalele noastre pică an de an la un examen elementar: siguranța la incendiu.
Podcastul ”România, te iubesc!”, a ajuns la episodul 48. Cosmin Savu ne-a oferit detalii despre ”Metale rare uitate în sertare” - un reportaj despre zăcămintele României.
„România, te iubesc!”. „Metale rare uitate prin sertare”, emisiunea integrală din 21 noiembrie 2021
„Metale rare uitate prin sertare”, partea a III-a. Statul român nu a reușit valorifice resursele minerale cu potențial mare. A închis 556 de mine și cariere și nu știe să le redeschidă.