Crin Antonescu, la dezbaterea electorală: „Garanţiile de securitate pentru Moldova sunt şi în interesul României”

Crin Antonescu, candidatul coaliţiei la prezidenţiale, a declarat că România ar trebui să abordeze împreună problema garanţiilor de securitate pentru Ucraina şi R. Moldova, subliniind că acestea sunt esenţiale și pentru securitatea indirectă a țării.
Candidatul coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a afirmat, marţi seară, că este foarte important ca România să discute la pachet cu chestiunea garanţiilor de securitate pentru Ucraina şi garanţii de securitate pentru Republica Moldova, precizând că acestea sunt importante ca garanţii de securitate indirecte şi pentru România.
Crin Antonescu a fost întrebat, marţi, la dezbaterea organizată la Palatul Cotroceni, ce măsuri va lua în scenariul în care are loc o invazie a Federaţiei Ruse în Republica Moldova, iar preşedintele Maia Sandu solicită un sprijin militar din partea României.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
”În condiţiile exact pe care dumneavoastră mi le-aţi dat, evident convoc în calitate de preşedinte Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, ez cu toţi aliaţii noştri importanţi în interiorul NATO şi, evident, cu partenerul strategic din Statele Unite şi tot ceea ce pot să fac ca preşedinte al României pentru cei din Republica Moldova, pentru preşedintele Maia Sandu, pentru că asta este ipoteza pe care mi-aţi spus-o pentru autorităţile de acolo şi este în măsură România să facă drept sprijin, fac”, a afirmat Crin Antonescu, potrivit News.ro.
El a explicat că pentru a nu ajunge într-o asemenea situaţie România să discute la pachet cu Ucraina şi garanţii de securitate pentru Republica Moldova.
”Bineînţeles că alte măsuri în faţa unei invazii faţă de o ţară terţă care nu e în NATO vor fi sincronizate, discutate, corelate cu partenerii din NATO. E foarte important însă ca până atunci spre a nu ajunge într-o asemenea situaţie România să discute la pachet cu chestiunea garanţiilor de securitate pentru Ucraina şi garanţii de securitate directe sau indirecte pentru Republica Moldova, pentru că garanţiile de securitate pentru Republica Moldova sunt extrem de importante ca garanţii de securitate indirecte şi pentru România”, a explicat Antonescu.