George Simion se vede deja președinte și răspunde mediului de afaceri: „Dialogul este esența democrației”

Cadidatul AUR la președinția României George Simion a reacționat cu privire la manifestul Confederației Patronale Concordia, emis în urma rezultatului după primul tur al alegerilor prezidențiale.
România are nevoie de o economie liberă, nu de stăpâni politici, a transmis, joi, președintele Confederației Patronale Concordia, Dan Șucu, avertizând că ori de câte ori interesele economice ale țării sunt amenințate, clasa politică va fi trasă la răspundere ''fără ezitare''.
Pe fondul derulării turului doi al alegerilor prezidențiale, Confederația Patronală Concordia le solicită celor doi candidați rămași în cursă să declare public, fără echivoc, că: nu vor schimba drumul european și atlantic al României, nu vor susține măriri de taxe și se vor implica în eliminarea dezechilibrelor economice, vor respecta democrația, libertatea, proprietatea privată și domnia legii.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
George Simion a reacționat după manifestul Confederației Patronale Concordia:
„Am citit cu atenție manifestul lansat de Confederația Concordia și de dumneavoastră. Consider acest demers legitim și binevenit în contextul unui moment de răscruce pentru societatea și economia românească.
Ca viitor Președinte al României, țin să afirm limpede: România nu se va abate de la parcursul său european și atlantic. Apartenența noastră la Uniunea Europeană și parteneriatul strategic cu Statele Unite reprezintă repere ferme de stabilitate și securitate, pe care le vom întări, nu contesta.
În ultimele zile, am avut întâlniri directe cu reprezentanți ai mediului diplomatic și economic din Statele Unite, Italia, Franța, Germania, Polonia. Le-am transmis același mesaj: România rămâne un partener predictibil, angajat într-o construcție occidentală durabilă, cu respect pentru angajamentele asumate.
În ceea ce privește mediul economic, susținem o economie de piață autentică, transparentă și competitivă, în care regulile sunt clare pentru toți și în care inițiativa privată este încurajată, nu penalizată.
Suntem pentru stabilitate fiscală, pentru un mediu antreprenorial sănătos, pentru investiții solide – autohtone și străine – și pentru un cadru instituțional care să garanteze libertatea economică, statul de drept și democrația funcțională.
Respectul pentru lege, pentru proprietate și pentru libertatea de exprimare sunt pentru noi principii fundamentale. La fel și dialogul deschis cu toate organizațiile reprezentative ale societății – inclusiv cu cele din mediul de afaceri.
În acest spirit, vă adresez invitația sinceră de a avea o discuție directă în perioada următoare.
Îmi doresc să aprofundăm în cadrul unei întâlniri aceste teme, să discutăm în mod concret și constructiv despre direcțiile de reformă necesare și despre felul în care instituția prezidențială poate fi un garant real al stabilității și al unui climat economic favorabil dezvoltării.
Suntem deschiși oricărei forme de dialog onest și profesionist. Pentru că, în fond, aceasta este cheia unei democrații autentice”.