Sondaj AtlasIntel: George Simion şi Nicuşor Dan sunt la egalitate perfectă, cu cinci zile înaintea turului 2 al alegerilor

Candidatul AUR, George Simion, şi candidatul independent Nicuşor Dan se află la egalitate perfectă, fiecare fiind cotat cu 48,2%, în intenţia de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale programat pe 18 mai.
Conform datelor făcute publice cu cinci zile înainte de turul al doilea al alegerilr prezidenţiale, fiecare dintre cei doi candidaţi ar fi votat de 48,2% dintre respondenţi.
1% dintre participanţii la sondajul realizat de AtlasIntel pentru HotNews şi-ar anula votul, iar alţi 2,6% spun că „nu ştiu” pentru cine vor opta.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct

În ceea ce priveşte redistribuirea voturilor pentru candidaţii care au participat la primul tur de scrutin al prezidenţialelor, majoritatea covârşitoare a voturilor obţinute de candidatul PSD-PNL-UDMR, Crin Antonescu, adică 91,7%, s-ar duce către Nicuşor Dan. Liderul AUR ar obţine doar 6,2% dintre acestea, conform sondajului AtlasIntel.
Similar stau lucrurile şi în privinţa voturilor obţinute de candidata USR, Elena Lasconi. 96,7% din votanţii acesteia se vor orienta spre Nicuşor Dan, în timp ce George Simion nu va prelua decât 2,5% din voturile Elenei Lasconi.
La primul tur de scrutin, George Simion s-a clşasat pe primul loc, cu 40,96% din totalul voturilor valabil exprimate, fiind urmat de Nicuşor Dan, cu 20,99% din totalul voturilor valabil exprimate.
Sondajul AtlasIntel a fost realizat în perioada 9-12 mai 2025 pe un eşantion de 3.995 respondenţi, prin metoda recrutare digitală aleatorie, are ca univers electoratul din România şi are o marjă de eroare de ±2 puncte procentuale la un nivel de încredere de 95%.