Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune Mugur Isărescu despre inflație după ce a fost reconfirmat la conducerea BNR. Obiectivul băncii centrale

Your browser doesn't HTML5 video.

Parlamentul a votat conduceri noi pentru Banca Națională și Autoritatea de Supraveghere Fiscală. Guvernator al BNR din 2007, Mugur Isărescu a fost reconfirmat pentru încă cinci ani.

În consiliul de istrație au apărut și nume noi - președintele Klaus Iohannis l-a susținut pentru un post pe consilierul său fiscal, iar fosta șefă a Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a fost propusă de PNL. Salariile din BNR și ASF, mai ales cele ale membrilor din conducere, fac ca aceste instituții să fie printre cele mai râvnite de bugetari.

Din 2007, guvernatorul BNR Mugur Isărescu vine în fața aleșilor din cinci în 5 ani pentru a-și reînnoi mandatul. Odată cu ultima reconfirmare, devine unul dintre cei mai longevivi șefi de bancă centrală din lume. Pe parcursul audierilor a vorbit despre miza BNR privind reducerea inflației.

Mugur Isărescu, guvernator BNR: „Inflația în România a fost mai încăpățânată. Factorii principali care contribuie la acest lucru sunt legați de creșterea veniturilor peste productivitate, deci Banca Națională nu este împotriva creșterilor veniturilor acesta este scopul creșterii economice, dar trebuie o corelație cu creșterea productivității, dar noi sperăm, sau eu sper, că în perioada următoarelor luni inflația se va duce spre obiectivul de 2,5% plus-minus un procent”.

Printre noii membri ai conducerii băncii centrale va fi și consilierul economic al președintelui Klaus Iohannis, Marius Marinescu.

Citește și
Români sunați de pe numerele BNR, ca să li se ceară datele cardurilor. Instituția a sesizat Poliția
Surprize mari la numirea noii conduceri a BNR. Mâna dreaptă a lui Isărescu, retrogradată, o fostă miss România, votată
Parlamentul a modificat și conducerea ASF

Cei nouă membri ai BNR confirmați prin vot vor fi printre cei mai bine plătiți bugetari ai României. Guvernatorul încasează anual peste un milion de lei, la care se adaugă o pensie substanțială și remunerația pentru că este membru al Academiei Române. Și poziția de prim-viceguvernator este plătită consistent. La care se adaugă și alte surse de venit.

Parlamentarii au completat și consiliul de istrație al Autorității de Supraveghere Financiară. Pentru cele două posturi vacante s-au înscris cinci doritori. A avut succes un consilier financiar susținut de PSD, întors recent din America.

Reporter: „Ce salariu?”

Dumitru Nicoale, membru al Consiliului de istrație al ASF: „Nu cunosc”.

Reporter: „Cum, nu știți?”

Dumitru Nicoale: „Nu”

Reporter: „Păi înțeleg că ați venit din Statele Unite”.

Dumitru Nicoale: „Am venit din SUA la un interviu și după interviu ne uităm la detalii, îmi cer scuze cu exprimarea, dar cu timpul o să mi fie mai comod să mă exprim”.

Și o angajată care lucrează deja în instituție și gestionează pensiile private.

Reporter: „Puteți să ne spuneți cam cât câștigați?”

Elena Monica Stănică, membru consiliului ASF: „12 salarii, fără nicio primă în acest an”.

ASF-ul este printre instuțiile statului care își răsplătește salariații cu venituri de top. Un membru suplenat în consiliul de istrație încasează anual peste 363.000 de lei.

Sursa: Pro TV

Etichete: Roberta Anastase

Dată publicare: 01-10-2024 19:49

Urmăriți Știrile Pro TV și pe Google News

Ultimele stiri

VEZI MAI MULTE ȘTIRI

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult