Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizie surprinzătoare a celei mai mari bănci din Ungaria. Vrea să revină în România, la o lună după ce a ieșit de pe piață

Ungurii de la OTP Bank vor să se întoarcă în România, la doar o lună după ce au ieșit oficial de pe piața românească, în urma preluării filialei locale de către Banca Transilvania. OTP spune acum că ar reveni prin preluarea unei bănci mai mari.

Grupul maghiar OTP Bank a anunțat vineri că vrea să se întoarcă în România, la doar o lună după ce s-a retras oficial de pe piața românească, în urma preluării filialei sale locale de către Banca Transilvania.

Retragerea a fost o decizie bună pe termen scurt, dar acum vor să revină prin cumpărarea unei bănci mai mari din România, a declarat Sándor Csányi, preşedintele şi directorul general al OTP Bank, potrivit Hirado.

Șeful OTP Bank a spus că retragerea de pe piaţa românească a fost o decizie bună pe termen scurt şi mediu, însă potrivit planurilor, banca ar putea reveni ulterior pe una dintre cele mai mari pieţe bancare din regiune, de data aceasta „cu o prezenţă mai mare”. Între timp, se intenţionează lansarea unor servicii financiare transfrontaliere, a mai spus Sandor Csanyi.

Conform acestuia, OTP Bank a încheiat în 2024 cel mai de succes an din istoria sa. Bilanţul său total a crescut la 106 miliarde de euro la sfârşitul anului 2024, ceea ce reprezintă o triplare în zece ani şi plasează instituţia financiară în categoria băncilor central-europene medii.

Citește și
Banca Transilvania
E oficial. Brandul uneia dintre cele mai cunoscute bănci din România va dispărea. Ce gigant financiar a preluat creditele

În România, Banca Transilvania anunța în luna martie finalizarea cu succes a fuziunii cu OTP Bank România, scrie Profit.

OTP a ieșit din România după 20 de ani. BT a plătit pentru ea 347 milioane de euro

Grupul ungar OTP a ieșit de pe piața românească după 20 de ani argumentând că nu a putut să facă achiziții pentru o creștere mai ridicată a cotei de piață. OTP România a cumpărat Millennium Bank în 2014 și a încercat să ia și Banca Românească în 2018, dar tranzacția a fost respinsă de BNR.

OTP a mai fost interesată și de achiziția Garanti BBVA România în 2020, tranzacție care ar fi adus o cotă de piață dorită de 5%, dar care nu s-a mai făcut. OTP România a încercat apoi să crească organic, cu țintă de cotă de piață de 5% până în 2024, dar s-a oprit la sub 3% din active, respectiv circa 4% din credite.

Prin preluarea de acum a OTP, Banca Transilvania spune că astfel își consolidează poziția de lider și ajunge la 23% cotă de piață atât prin creștere organică, cât și prin integrarea OTP Bank.

Fuziunea are ca rezultat pentru BT, de asemenea, +9% active, +13% portofoliu de credite și prezență mai mare în București și în centrul țării. BT a achiziționat OTP Bank și celelalte subsidiare OTP Group din România în 2024, pentru 347,5 milioane de euro.

Sursa: StirilePROTV

Dată publicare: 26-04-2025 10:37

Urmăriți Știrile Pro TV și pe Google News

Ultimele stiri

VEZI MAI MULTE ȘTIRI

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult