Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un fermier din Galați susține că nu va primi despăgubiri pentru că a stins singur un incendiu. Precizările asiguratorului

Un fermier din Galați nu va fi despăgubit de firma de asigurări după ce i-a ars combina pentru că a reușit să stingă singur incendiul. Conform contractului, trebuia să lase utilajul să fie distrus complet de flăcări pentru a încasa asigurarea.

Un fermier din Galați a aflat că nu va fi despăgubit de firma de asigurări după ce i-a luat foc combina pentru că a reușit să stingă de unul singur incendiul, scrie fermierul a rămas și cu utilajul grav avariat de foc, și cu asigurarea plătită degeaba.

Groupama, asiguratorul cu pricina, susține, însă, că situația este cu totul alta: nu s-au identificat urme de incendiu, singurul element avariat fiind un cablu afectat de un scurtcircuit, după cum au precizat oficialii companiei pentru Știrile ProTV. 

Agricultorul Dumitru Ene, din localitatea Slobozia Conachi, a povestit că a observat într-o zi că de la motorul combinei sale John Deere ieșea fum, motiv pentru care s-a grăbit să elimine din fașă orice incendiu.

”Acum înțeleg că trebuia să o las să ardă”

Ulterior, firma de asigurări i-a transmis că nu-i va plăti nicio despăgubire pentru că din combină a ieșit doar fum și nu a ars cu flacără deschisă. Cu alte cuvinte, fermierul trebuie să-și lase utilajul să ardă complet ca să-și primească asigurarea pe care a plătit-o, iar pentru că a stins singur incendiul trebuie să plătească.

Citește și
1 decembrie fermier
Românul care a luat pământurile bunicului și acum face agricultură pe 800 de hectare. Marcellino scoate rod bun și pe secetă

”Mă gândeam că o sa fiu lăudat că am reușit să sting incendiul la combină fără pagube prea mari. Acum înțeleg că trebuia să o las să ardă. Mulțumesc Groupama, când este următoarea rată?”, a povestit fermierul.

Groupama se apără: Nu am găsit urme de incendiu

„Groupama a fost notificată de producerea unui incendiu la un utilaj agricol, desfășurat cu flacără, în compartimentul motor, pentru stingerea căruia se preciza că au fost necesare patru stingătoare de incendiu cu pulbere și spumă, precum și zece tone de apă”, precizează oficialii companiei. 

În urma constatării nu au fost identificate urme de incediu, zone afumate sau carbonizate și nici semne ale utilizării stingătoarelor cu spumă sau pulbere, ori a apei, nici pe utilaj, dar nici pe spațiul din jurul acestuia. Combina se afla în stare funcțională, singurul element avariat fiind un cablu afectat de un scurtcircuit, lucru observabil inclusiv în imaginile realizate la fața locului, au adăugat oficialii Groupama.

„Conform condițiilor de asigurare agreate, scurtcircuitul nu este un risc asigurat. Incendiul sau explozia provocatoare de daune materiale sunt risc asigurat, însă, în acest caz, nu a putut fi probată producerea unui incendiu, nici nu au fost identificate daune specifice unui incendiu la elementele utilajului. Totodată, precizăm faptul că afirmația ”Conform contractului, trebuia să lase utilajul să fie distrus complet de flăcări pentru a încasa asigurarea” nu este reală. Compania noastră încurajează luarea de măsuri pentru limitarea pagubelor, motivul respingerii în cazul de față fiind în totalitate cel menționat anterior”, au declarat sursa citată.  

Sursa: StirilePROTV

Etichete: stingere incendii

Dată publicare: 02-05-2025 14:26

Urmăriți Știrile Pro TV și pe Google News

Ultimele stiri

VEZI MAI MULTE ȘTIRI

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult