Bujorii sălbatici din Dolj sunt afectați de vremea capricioasă. Sunt cu 25% mai puține flori față de anii trecuți
Frumusețea bujorilor sălbatici din rezervația din județul Dolj este știrbită de vremea capricioasă din ultimele zile, dar și de perioadele secetoase de la începutul anului.
Multe dintre florile de un roșu aprins nu s-au deschis. Specialiștii spun că sunt cu 25% mai puține față de anii trecuți.
În rezervația din Plenița, județul Dolj, bujorii sălbatici se întind pe o suprafață de 50 de hectare de pădure. Chiar dacă sunt mai puțin ca în alți ani, au înflorit mai devreme cu 2 saptămâni.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Marin Bălă, șef Ocol Silvic Perișor: „Bujorii sunt in perioada maxima de înflorire. Au fost afectați și de înflorirea timpurie și de seceta extremă din primăvara aceasta, de fenomenele meteo extreme din ultimele zile.”
Vizitatorii vin din toate colțurile țării să vadă florile care țin doar câteva zile. Rezervația din județul Dolj este arie protejată de interes național din 2000.
Elena Câmpeanu, localnică: „Nu mai e bujorul care a fost odată, de mulți ani. sunt foarte puțini. Sunt frumoși, dar puțini.”
Dan Boian, localnic: „Inainte era peste tot, nu aveai loc să mergi de bujori, acum au început să se rărească.”
Nelu Trașcă, localnic: „Era frumos, verde, tot o roșeață.”
Oamenii pot doar să ire bujorii. Dacă îi rup, se pot alege cu o amendă chiar și de 20.000 de lei.