Cel mai bun elev matematician din lume, David-Andrei Anghel, participă la Olimpiada Naţională

Cel mai bun elev-matematician din lume, David-Andrei Anghel, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, se numără printre cei 380 de elevi din clasele IX-XII care participă la Olimpiada Naţională de Matematică.
Olimpiada Naţională de Matematică are loc la Târgu Mureş, începând de marţi până duminică.
David-Andrei Anghel a obţinut anul trecut medalia de aur cu un punctaj maxim la Olimpiada Internaţională din Japonia.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
„Faptul că suntem la ediţia 74-a a Olimpiadei Naţionale de Matematică este în egală măsură meritul elevilor caracterizaţi de performanţă, cât şi a mentorilor lor (...). Şi este de reamintit rezultatul istoric al României din 2023, la Olimpiada Internaţională din Japonia, un rezultat istoric obţinut de echipa olimpică de matematică a României, cinci medalii de aur şi o medalie de argint, cu un total de 208 puncte s-a clasat pe locul patru în lume, cea mai bună clasare în ultimii 24 de ani, fiind depăşită doar de China, SUA şi Coreea, clasându-se pe locul întâi în Europa. Medalia de aur cu un punctaj maxim i-a revenit lui David-Andrei Anghel, care este prezent cu noi astăzi, aici", a declarat, marţi, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Matematică, Elisabeta Ana Naghi, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, conform Agerpres.
Reprezentanta Ministerului Educaţiei a arătat că prima medalie de aur obţinută de România a fost în anul 1959, la Braşov, de către elevul Basarab Nicolescu, care a obţinut atunci 37 de puncte din maximul de 40.
În prezent, Basarab Nicolescu este membru de onoare al Academiei Române, fiind un nume recunoscut în domeniul fizicii, dar care „nu s-a distanţat niciodată de matematică, pentru că în fizica teoretică, matematica este esenţială".
La Olimpiada Naţională de Matematică de la Târgu Mureş, pe lângă cei 380 elevi din clasele IX-XII din toate judeţele ţării, participă 42 de profesori însoţitori şi 50 de profesori, membri ai Comisiei Centrale.