Poți să găsești pisica din imagine? Acest puzzle îți pune vederea și răbdarea la încercare

O ghicitoare îi provoacă pe oameni să-și exerseze mintea, încercând să o rezolve în doar opt secunde.
Creatorii susțin că doar cei cu o vedere incredibilă vor putea observa pisica ascunsă într-un timp atât de scurt.
La prima vedere, imaginea pare să reprezinte doar o mare de vulpi, însă, de fapt, există și o pisică ascunsă printre ele. Pisica are o culoare similară cu cea a vulpilor, ceea ce înseamnă că doar persoanele cu o atenție extrem de ascuțită la detalii o pot repera rapid – așa că, atunci când ești pregătit, setează-ți cronometrul pentru opt secunde și concentrează-ți privirea asupra imaginii de mai jos.

Potrivit BrainManager, un site web care testează IQ-ul prin diverse quiz-uri online, dacă găsești pisica în mai puțin de opt secunde, este posibil să ai o vedere de 20/20 și un IQ ridicat, comparabil cu cel al unui profesor.
Unele ghicitori pot fi folosite pentru a testa abilitățile matematice sau gândirea laterală, în timp ce altele, precum acest puzzle cu pisica, sunt concepute pentru a evalua atenția la detalii.
Acest tip de puzzle îmbunătățește funcționarea cortexului prefrontal, care controlează abilități cognitive precum gândirea, luarea deciziilor, concentrarea și rezolvarea problemelor.
Atunci când rezolvi o ghicitoare, corpul tău produce o cantitate mai mare de dopamină – o substanță chimică ce reglează memoria, concentrarea și starea de spirit – de fiecare dată când găsești soluția unui puzzle.
Ai găsit pisica? Dacă nu, vezi răspunsul în galeria foto!
Jocurile tip ghicitoare produc un „stres pozitiv”
Un studiu din 2021 a dezvăluit că „stresul logic și stresul la limită generate în timpul jocurilor de tip ghicitoare sunt forme de stres pozitiv, având un efect benefic asupra atenției jucătorilor.”
„Aceste două tipuri de stres îmbunătățesc abilități cognitive precum atenția, concentrarea și rezolvarea problemelor prin activarea lobului frontal al creierului”, a continuat studiul să explice.
Alte cercetări au arătat că ghicitorile joacă un rol important în îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, precum și în dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, prevenirea declinului cognitiv și creșterea agilității mentale – adică a capacității de a procesa informațiile rapid.