Probleme serioase reclamate de un șofer din Constanța la noua Dacia Spring. Răspunsul dealerului auto

Un șofer din Constanța, care și-a cumpărat o Dacia Spring- modelul electric autohton, a acuzat probleme grave la mașină: nu o putea încărca corespunzător, instabilitate la frânare, iar bucăți din mașină i-au sărit la spălare.
Cumpărătorul autoturismului electric, care se vinde bine în România, a sesizat dealerului auto din Constanța, de unde luase autoturismul, mai multe probleme la mașină, relatează cotidianul „Replica”.
După doar o lună de la achiziție, clientul, în primă fază, a întâmpinat dificultăți la modulul de încărcare, încărcarea normală/lentă se oprea după câteva minute, apoi i-a pus probleme în trafic sistemul de frânare, iar ulterior au sărit bucăți din mașină, sub jetul de apă.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Dealerul autorizat din oraș, Autohaus Tudor Constanța, a răspuns punctual pentru fiecare defect reclamat, spunând că de vină pentru problemele pe care le întâmpină noul model Dacia Spring este de vină chiar clientul, arată sursa citată.
„Clientul a reclamat trei incidente care au survenit în exploatarea vehiculului Dacia Spring aflat în proprietatea sa. Primul dintre acestea, care privește întreruperea încărcării în modul de alimentare cu curent alternativ, a fost remediat prin actualizarea software-ului unității de control electronic”.
În cea de-a doua situație, de vină ar fi fost sistemul ABS, care, totuși ar fi funcționat corespunzător.
„În cel de-al doilea caz, referitor la comportamentul vehiculului în condiții de frânare, filmarea realizată de către client arată foarte clar următoarele lucruri: Vehiculul rula în condiții de ploaie, cu o viteză de 40 km/h (conform chiar declarațiilor șoferului) într-o porțiune de drum aflată în zona de acțiune a indicatorului de limitare a vitezei de deplasare la 30 km/h. În aceste condiții, scăderea aderenței a dus, în momentul frânării, la intervenția sistemului ABS, ceea ce explică vibrațiile percepute în habitaclu. De altfel, manualul de utilizare al automobilului precizează următoarele: „Fiecare activare a funcției ABS poate fi resimțită prin intermediul unei vibrații în pedala de frână. ABS-ul nu permite în nici un caz ameliorarea performanțelor „fizice” legate de aderența pneurilor. Regulile de prudență trebuie deci să fie obligatoriu respectate (distanțe între vehicule…).” Din filmare reiese că o regulă de bază de prudență în conducere – adaptarea vitezei la condițiile de drum – nu a fost respectată”
Cu privire la cel de-al treilea defect, sărirea bucăților de vopsea, delerul susține că utilizatorul a aplicat presiunea apei prea mare.
„Degradarea cordonului de mastic respectiv s-a produs ca urmare a aplicării de către utilizator a unui jet de apă cu presiune foarte mare, de la o distanță foarte mică. Această procedură de curățire este interzisă de către producător, conform Manualului de utilizare.”