„Bătălia viitorului” s-a dat la Arad. Liceeni s-au „duelat” în roboți care mai de care mai avansați
În Arad, s-a dat „bătălia viitorului” între 20 de echipe de liceeni. Zeci de roboți au participat la o competiție inedită, în care fiecare concurent și-a construit propriul dispozitiv.
300 de elevi din cinci județe din vestul țării și-au dat întâlnire în Arad, la primul „League Meet”. Alături de ei au fost şi mulţi susţinători.
Octavian Botoșan, mentor echipa Delta Force, organizator: „Echipe de liceeni trebuie să proiecteze, să construiască şi să programeze un robot, există reguli stricte şi foarte multe taskuri complexe.”
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Un meci durează 2 minute și jumătate, iar tema sezonului este „Into the deep”, adică explorarea în adâncuri. Fiecare robot trebuie să ia elemente din mijlocul trenului și să le ducă în coșurile din colțul arenei.
Ștefan Crișan, concurent: „Robotul nostru Fuego am încercat să-l facem cât de competitiv posibil. Am montat nişte motoare cu 435 rotaţii pe minut ca să avem un sașiu cât mai rapid.”
Darius Mihoc, concurent: „Aici avem creaţia noastră, robotul nostru, am investit foarte foarte multe ore, gândi-ți-vă ca de 4-5 luni de zile fiecare zi după şcoală stăm 2-3-4 ore, patru-cinci membrii şi investim în asta”
Concurenții trebuie să se încadreze într-un buget și să facă roboți cât mai buni posibil. Iar rolul arbitrilor este esenţial.
Mihai Ozarchievici căpitan Delta Force, comentator competiţie: „Trebuie să fie atenţi la fiecare mişcare a robotului pentru că temele devin de la an la an tot mai complexe şi roboţii devin tot mai buni.”
Concursul face parte din „First Tech Challenge”, iar de aici, echipele vor ajunge în etapa națională.