Clotilde Armand, mesaj către Renate Weber: „Trebuie să stopăm defrişarea parcurilor”

Clotilde Armand cere Avocatului Poporului să ia atitudine în cazul demolării clădirilor de patrimoniu și eliminării abuzive a spațiilor verzi.
Primarul Sectorului 1 a solicitat Instituţiei Avocatul Poporului să-şi exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1 apărute în ultimii ani care distrug clădiri de patrimoniu valoroase sau importante zone verzi ale Bucureştiului.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
„În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de şantiere care ridică serioase semne de întrebare în privinţa respectării legislaţiei în vigoare. Este nevoie de un efort comun - autorităţi centrale, autorităţi locale, activişti civici şi simpli cetăţeni - prin care să apărăm atât istoria acestui oraş, cât şi dreptul fundamental al cetăţenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice şi să stopăm defrişarea parcurilor sau a spaţiilor verzi de care avem atâta nevoie", a declarat Clotilde Armand, citată într-un comunicat al PS1.
Având în vedere calitatea Avocatului Poporului de apărător al drepturilor cetăţenilor, primarul Sectorului 1 invită instituţia condusă de Renate Weber să se implice alături de istraţia locală în stoparea distrugerii clădirilor de patrimoniu şi a spaţiilor verzi. Clotilde Armand pune aceste problemele în sarcina fostei istrații a Primăriei Sectorului și a Primăriei Capitalei.
„Şantierele ilegale din Sectorul 1 se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele istraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti", a mai precizat primarul Sectorului 1, potrivit sursei citate.