Fake news extrem de periculos, despre intrarea României în război. Explicații clare de la Guvern | FOTO

Guvernul reacționează față de un fake news extrem de periculos distribuit online de personaje care vor să creeze panică prin dezinformarea populației.
Guvernul a reacționat joi cu privire la un fake news distribuit online de persoane rău-făcătoare care vor să creeze panică prin dezinformarea populației.
Concret, în mesaj se vorbește despre un document oficial al statului care prevede intrarea României în război.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
În realitate, este vorba despre o procedură birocratică uzuală, care se face în țara noastră de peste două decenii.



”Biroul de presă al Guvernului atrage atenția asupra unei știri false care circulă în mediul on-line cu intenția de a genera emoții negative în spațiul public.

Ținem să precizăm că solicitarea la care face referire postarea care se răspândește în mediul on-line nu înseamnă în niciun fel intrarea țării în vreun conflict, ci este doar o procedură periodică inițiată de istrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRPS) și autoritățile locale competente”, a transmis joi Guvernul.
Astfel de informări se fac periodic în România, de 22 de ani
Excutivul explică: ”De 22 de ani România are o lege, nr. 477/2003, care prevede ca odată la patru ani țara noastră să își contureze măsurile de pregătire a economiei și a teritoriului pentru apărare.
Demersuri și proceduri similare s-au mai desfășurat în anii 2021, 2017, 2013, 2009, 2005.

Ultimul ciclu de pregătire s-a încheiat la finalul anului trecut, ceea ce declanșează proceduri firești pentru realizarea unui nou buget privind pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare. Prin urmare, procedurile începute fac parte dintr-un calendar repetitiv și firesc în baza legislației menționate”.
”Atragem atenția celor care văd aceste postări în on-line că extragerea de concluzii manipulatoare în baza unor informații reale reprezintă un instrument de dezinformare folosit cu rea-credință”, se mai arată în informarea Guvernului.