Formă extremă de protest la Arad. Nouă angajați ai Serviciului de Probațiune sunt, de duminică seara, în greva foamei
Formă extremă de protest la Arad. Nouă dintre angajații Serviciului de Probațiune sunt, de duminică seara, în greva foamei.
Oamenii sunt revoltați că, de 8 ani, guvernanții nu aplică hotărârile unor instanțe, care impun recalcularea salariilor. Deși, volumul de muncă este uriaș.
Numai la Arad, 18 angajați se ocupă de 3.000 de persoane certate cu legea.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Cei 9 angajați ai Serviciului de Probațiune din Arad, care au ales să facă greva foamei, beau doar apă, de duminică seara. Iar starea lor de sănătate a început să se degradeze.
Dalina Groza, șef serviciu probațiune Arad: „O ultimă soluție situată la capătul unei succesiuni de alte demersuri, de alte proteste, de alte promisiuni din partea factorilor decidenti care nu s-au materializat.”
Salariile angajaților ar fi trebuit recalculate de ani de zile, potrivit unor sentințe judecătorești. În acest domeniu, un debutant câștigă 3.000 de lei, iar cineva cu vechime ajunge să ia 5.000 lei pe lună.
Camelia Ciobăniță Sălăjan, consilier probațiune: „Nu este o mărire salarială ce solicităm noi, este doar o reparatie salariala, este salariu pentru care noi deja am muncit si pe care nu-l primim din varii motive.”
În fiecare zi, o echipă medicală vine la sediul Serviciului de Probațiune și le acordă îngrijiri protestatarilor.
Monica Magold, consilier probațiune: „Nu ne simțim bine, dar suntem motivați să ne facem auziți și să rezolvăm problemele. Toți am avut o scădere masivă de glicemie, unora tensiunea este oscilantă. Am avut toți stări de leșin.”
La nivelul întregii țări, 34 de consilieri de probațiune au ales această formă extremă de protest. În total, în România, pe astfel de posturi sunt 700 de oameni.