Gestul comun făcut de procurori și inculpați în cazul lui Horațiu Potra. Decizia Judecătoriei Ploieşti

Fostul mercenar Horaţiu Potra a contestat decizia Judecătoriei Ploieşti prin care a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este inculpat pentru instigare publică şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Şi procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au contestat decizia Judecătoriei, solicitând în continuare emiterea de mandate de arestare pentru Potra şi şoferul aflat la volanul maşinii în care poliţiştii au găsit arme.
Horaţiu Potra şi Andrei Florin Lup, şoferul aflat la volanul maşinii cu care Potra circula şi în care poliţiştii au găsit arme şi obiecte pirotehnice, au contestat decizia prin care au fost plasaşi sub control judiciar. Informaţia apare pe portalul instanţelor de judecată, contestaţia fiind depusă la scurt timp după decizia judecătorilor.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Prin ordonanţa privind plasarea sub control judiciar, Horaţiu Potra are mai multe interdicţii, între care interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Sibiu fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. El nu are voie să deţină, să folosească şi să poarte arme şi este obligat „să comunice lunar informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă”.
Totodată, el şi celălalt inculpat trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IJP Sibiu– Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, potrivit News.ro.
Oficiali ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au conformat pentru News.ro că şi Parchetul a contestat decizia Judecătoriei Ploieşti solicitând în continuare emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.