Medic recidivist din Alba, prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro mită de la un pacient care l-a denunțat
Un medic din Alba a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro mită de la un pacient care avea nevoie de revizuirea unei decizii de încadrare în grad de handicap.
Medicul a mai fost condamnat în urmă cu 10 ani pentru fapte similare când lucra în Sibiu. Atunci a primit trei ani și jumătate cu executare pentru aproape 200 de șpăgi dovedite.
Doctorul are cabinet în Sebeş de trei ani. Este medic primar de expertiză medicală în cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.
Alegeri 2025
07:05
SURSE: Judecătorii Curții Constituționale au respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
12:03
George Simion a contestat la CCR rezultatul alegerilor prezidențiale, după o serie de acuzații pentru care nu a adus dovezi
09:24
Noi reacții din SUA după ce Nicușor Dan a fost ales președinte. Mesajul transmis de 6 senatori
Pacientul, cu două stenturi la inimă, a ajuns la cabinet cu o cerere de revizuire a deciziei medicale care se eliberează periodic. În cabinet, potrivit anchetatorilor, a avut loc o discuție care l-a revoltat pe pacient, motiv pentru care a făcut și denunțul înainte să revină la medic.
Inspector principal Mădălina Crișan – purtător de cuvânt IPJ Alba: ”Un medic din municipiul Sebeș i-ar fi solicitat unui pacient suma de 500 de euro pentru a-i soluționa favorabil cererea de prelungire a deciziei medicale asupra capacității de muncă în urma încadrării într-un grad de invaliditate”.
Chiar în cabinet doctorul a fost prins în flagrant în timp ce primea banii şi a fost reținut pentru luare de mită.
Localnic: "Au fost cazuri care se uită urât la tine, dacă nu împingi ceva."
Localnic: "Nu poți să îl numești medic, un asemenea om care ia mită. Tu depui un jurământ să fii cinstit și tu îi ceri bani".
În urmă cu mai bine de zece ani, medicul, pe atunci expert la Casa Judeţeană de Pensii din Sibiu, lucra la biroul de evaluare a capacităţii de muncă.
Atunci a fost acuzat de procurori că ar fi luat între 50 şi 300 de euro de la fiecare persoană pentru a elibera documentele care atestau gradul de handicap şi cu ajutorul cărora se putea apoi obţine indemnizaţia de handicap.
În 2014 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat sentinţa definitivă în cazul medicului. El a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru 186 de fapte de luare de mită.
Acum a fost reținut și urmează să ajungă, din nou, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.