Ce au simțit doi tineri din Sri Lanka în momentul în care au participat la slujba de Înviere de la Iași: „Nu înțeleg limba”
Anul acesta, sărbătorim Paștele alături de frații romano-catolici și protestanți. Aproape 1,5 milioane de credincioși sunt doar în România.
În întreaga țară, comunitățile romano-catolice au întâmpinat cu bucurie și evlavie marea sărbătoare a Învierii Domnului, prilej de rugăciune, comuniune și speranță.
În toate bisericile, într-o atmosferă de profundă trăire spirituală, a fost binecuvântată Lumânarea Pascală – simbol al lui Hristos cel Înviat, lumină ce risipește întunericul păcatului și al morții.
Mii de catolici s-au adunat la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală să ia lumina sfânta și să audă glasul preoților.
La Arad sute de credincioși romano-catolici s-au adunat la slujba de Înviere ținută în biserica "Sfântul Anton de Padova". La final, străzile orașului erau pline de lumină.
La Iași, ceremonia emotionantă a fost ascultată și de câțiva tineri din Sri Lanka.
Asantha Feranando: Oamenii sunt buni.
Reporter: Înțelegi ce spun preoții?
Asantha Feranando: Nu, nu înțeleg, dar simt emoția.
Haraha Piumal: „Mă rog pentru familia mea și pentru soția mea, de asemenea. Sunt catolic, știu ce se întâmplă, nu înțeleg limba, dar simt ce spun”.
În Alba Iulia, catolicii au venit la slujbă cu inima curată, plină de iubire și iertare.
IPS Gergely Kovacs – arhiepiscop de Alba Iulia: „Cristos a înviat, deci trăiește este cu noi, ne însoțește și ne dă și speranță chiar când vedem că lumea este tulburată, să avem speranță”.
La finalul slujbelor, mulți credincioșii au dus Lumina Învierii în casele lor, într-un gest de speranță și recunoștință.