Un coif confiscat în Argeș și despre care se credea că este obiect de patrimoniu s-a dovedit a fi o jucărie

Un obiect despre care s-a crezut că este cu valoare de patrimoniu și că ar fi datat din secolul al XVIII-lea s-a dovedit a fi o jucărie.
Obiectul a fost descoperit de către poliţiştii argeşeni în locuinţa unui bărbat care încerca să vândă artefactul pe site-uri de specialitate. Conform unor surse din anchetă, bărbatul cerea 5.000 de lei pe coif.
„L-am diagnosticat cu un expert de la Muzeul Brukenthal din Sibiu și s-a dovedit că este o butaforie, nu este un coif istoric, deci e un fel de jucărie, pur și simplu. În urma expertizei așa a rezultat, un coif de jucărie. De altfel, și mărimea lui era suspect de mică pentru ca un războinic să îl țină pe cap. Deci, nu e o problemă și, în felul ăsta, nici cel care l-a ținut nu cred că va avea de suferit, că nu e un artefact istoric”, a spus directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș, Cristian Cocea, conform Jurnalul de Argeș.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Cocea a precizat că obiectul ar putea face parte din recuzita unui teatru.
„Poate să fie recuzită de la teatru, poate să fie o jucărie metalică… Noi așa am zis (inițial, n.red.), că pare a fi coif otoman la prima vedere, cu diademă, până când expertul a luat și a analizat metalul și a rezultat, surprinzător, că nu e un artefact istoric”, a mai explicat Cristian Cocea.