Menstruatiile care dureaza prea mult pot ascunde probleme grave de sanatate. Care este sfatul medicilor
Menstruatia este un proces normal, fiziologic. Dar poate oferi informatii despre patologii diverse ale aparatului genital. Observati cu atentie orice modificari si semnalati-le medicului imediat.
Aveti dintr-odata menstruatii extrem de abundente sau care tin mult timp? Mergeti la specialist pentru investigatii. Poate fi un semn al prezentei fibromului uterin. In unele cazuri, medicii diagnosticheaza si cancerul de endometru.
Menstruatia este un proces fiziologic la intervale ciclice de 28 de zile. Atunci, de ce doare? La momentul sangerarii menstruale, apare o congestie a organelor pelvine: a uterului, a trompelor, a ovarelor. Aceasta determina o inflamatie a tesuturilor din jur si astfel apare durerea. Observati-va cu atentie si comparati cu lunile trecute. Menstruatia este la fel sau difera?
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
"O sangerare anormala ca durata, ca si cantitate, trebuie sa impuna un consult medical. Specialistului ii descrieti exact cum difera cantitatea, durata si aspectul", spune doctorul Ion Daniel.
"In perioada fertila nu ne gandim prima oara la cancer cand apare o sangerare anormala, avem si alte cauze - disfunctii ovariene, cauze organice – fibroame, polipi. Polipii uterini si fibroamele sunt tumori benigne, care necesita insa tratament. Se diagnosticheaza printr-o simpla ecografie. Tot ecografia pune in evidenta posibile leziuni precanceroase ale mucoasei care se elimina. Spre exemplu, daca mucoasa uterina e mai mare de 15 mm la femeile aflate in perioada fertila, vorbim despre un motiv pentru investigatii suplimentare", explica medicul Corina Chisu.
"Orice sangerare anormala poate sa ascunda un cancer, dar in menoupauza, atentie, orice sangerare in menopauza se biopsiaza pentru ca riscul de cancer de endometru este foarte mare", a mai spus Chisu.
Din toate aceste motive, observati-va cu atentie procesele fiziologice.