Elevii aflaţi în izolare sau bolnavi de COVID-19 susţin Evaluarea Naţională după o procedură specială

Elevii aflaţi în izolare sau bolnavi de COVID-19 vor susţine probele de Evaluare Naţională conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educaţiei, se arată într-un ordin al ministrului Monica Anisie publicat vineri în Monitorul Oficial.
"Pentru elevii care solicită şi primesc în cazuri justificate aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIIII-a în anul şcolar 2019 - 2020", se precizează în ordin.
Conform calendarului aprobat de MEC, în intervalul 2 - 5 iunie are lor înscrierea la Evaluarea Naţională, pe 15 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 17 iunie - la matematică.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 18 iunie proba la limba maternă.
Pe 22 iunie se vor afişa rezultatelor până la ora 14,00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor depune contestaţiile.
Pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.
La solicitarea comisiilor judeţene sau Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a Evaluării Naţionale sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.
Potrivit ordinului, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.