Cum să-ți schimbi furnizorul de energie electrică sau de gaze în 24 de ore. Detalii, la iBani
Facturile tot mai mari la energie electrică și gaze naturale i-au făcut pe mulți români să caute furnizori cu tarife mai rezonabile, mai ales că nu toată lumea beneficiază de prețuri compensate.
Cei cu un consum mare de energie electrică, de exemplu. Schimbarea furnizorului durează 21 de zile, conform legii, dar poate dura și câteva luni, în unele cazuri. Cum se va putea face schimbarea în numai 24 de ore, aflăm la iBani.
ANRE a făcut o nouă aplicație prin care oricine, orice consumator, poate să compare prețurile de pe piața pentru energie electrică și gaze naturale, și să schimbe furnizorul rapid, în doar 24 de ore.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Cum putem face asta, aflăm de la Roxana Gheorghe, Director reglementari piață energie, ANRE, invitată în emisiunea „iBani”.
Cum să-ți schimbi furnizorul de energie electrică sau gaze în 24 de ore
- Aplicația se numește POSF și o să fie disponibilă în aproximativ două săptămâni;
- Este disponibilă pentru telefonul mobil și pentru desktop;
- Poți face comparații de prețuri la energie electrică și gaze naturale și poți schimba furnizorul în doar 24 de ore. Se poate în doar 24 de ore pentru că, în aplicație, deja sunt încărcate toate locurile de consum din România și contractele, iar când îți faci cont, te recunoaște automat;
- Să faci cerere de schimbare a furnizorului durează doar cinci minute, toate datele sunt recunoscute automat, e nevoie de doar câțiva pași și de o poză cu contorul;
- Doar Italia și Estonia mai au astfel de aplicații;
- Este dezvoltată de ANRE, din fonduri europene.