Ce capcană au inventat americanii pentru hoții de colete de Crăciun
Prin tradiție, Crăciunul înseamnă înălțare spirituală și dărnicie. Schimbul de daruri e parte din bucuria sărbătorii. Dar, în era cumpărăturilor online, coletele lăsate în față caselor sunt o atracție irezistibilă pentru hoți.
Așa că un tânăr din Washington face bani frumoși după ce a inventat o capcană pentru hoții de colete: vinde cu 50 de dolari câteva pocnitori puse într-o cutie de carton.
”După cum vedeți, ezită puțin, se uită de jur-împrejur, apoi se duce țintă la colet. Mai și arată degetul la cameră”. Asemenea scene s-au repetat în neștire în ultimele săptămâni în Statele Unite, unde numărul comenzilor online asociate sărbătorilor a trecut de un miliard.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Kevin Fitzharris, detectiv, Franklin Township Police: ”Vorbim deja de o epidemie de furturi”.
Un studiu recent arată că, de când cu dezvoltarea comerțului online, 23 de milioane de americani au rămas cu buza umflată, fiindu-le furate pachetele din fața ușilor. Unități de poliție special create încearcă să-i prindă pe hoți în fapt, patruland neîntrerupt în zonele cu momeală din belșug.
Există însă și alte abordări. Sătul să i se tot fure colete de pe veranda casei, un american din Washington a ticluit o capcană extrem de eficientă: un fals colet, adică o banală cutie în care se află doar câteva pocnitori.
Jaireme Barrow, inventator: ”Iată cadrul și acesta e mecanismul care acționează efectul exploziv, e foarte simplu, o singură piesă mobilă. Pui cutia goală deasupra și când ridici cutia și implicit cadrul fixat peste dispozitiv, atunci se declanșează. Deci aranjezi frumos cutia, o pui pe veranda și, când hoțul dă s-o ridice, pac...E complet inofensivă, explozia nu trece de pereții cutiei.”
Efectul este dublu: hoții se lecuiesc să mai pună mâna pe ce nu le aparține, iar privitorii se amuză nespus.