CCR a contestat decizia judecătorului din Ploiești privind suspendarea hotărârii de anulare a alegerilor prezidențiale
Împotriva hotărârii a fost declarat recurs de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Curtea Constituţională a României, dar şi de alte două persoane fizice care nu figurează ca părţi în dosar, potrivit unor date comunicate AGERPRES de către Curtea de Apel Ploieşti.
"Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public cu referire la situaţia acţiunilor prin care s-a solicitat suspendarea executării Hotărârii Curţii Constituţionale 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei, precum şi anularea acestei hotărâri, facem precizarea că, la data de 10 aprilie, pe rolul Curţii de Apel Ploieşti - Secţia de Contencios istrativ şi Fiscal au fost în 11 dosare, având ca obiect acţiuni promovate de persoane fizice diferite, prin care s-a solicitat suspendarea executării actului istrativ contestat, până la soluţionarea definitivă a fiecărui dosar, precum şi anularea Hotărârii Curţii Constituţionale 32 din 6 decembrie 2024", a informat Curtea de Apel Ploieşti.
Conform sursei citate, în afara dosarului 301/42/2025, a fost soluţionat şi dosarul 300/42/2025, prin sentinţa 133/23.04.2025, pronunţată de un alt complet din cadrul Secţiei de Contencios istrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Ploieşti, prin care a fost isă excepţia necompetenţei generale, invocată din oficiu, cu consecinţa respingerii cererii de chemare în judecată, ca nefiind de competenţa instanţelor judecătoreşti, hotărâre ce este supusă recursului în termen de cinci zile de la pronunţare.
În ceea ce priveşte situaţia celorlalte nouă dosare, patru dintre acestea au fixate termene de judecată, la datele de 29 aprilie sau, după caz, 30 aprilie, iar cinci se află în faza procedurii prealabile, neavând încă stabilite termene de judecată, a precizat Curtea de Apel Ploieşti.
Un judecător de la Curtea de Apel Ploieşti a is o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024 de anulare a alegerilor prezidenţiale.
''ite capătul de cerere privind suspendarea executării actului istrativ contestat. Suspendă executarea Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei. ite acţiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în cuantum de 70 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunţare'', potrivit minutei deciziei.
Nu a fost singura contestație privind hotărârea CCR la Curtea de Apel PloieștiPe lângă femeia care a depus solicitarea în instanţă împotriva hotărârii CCR, care se numeşte Gheorghiţa Popescu, alte zece persoane au cerut la Curtea de Apel Ploieşti anularea Hotărârii 32 din 6 decembrie 2024 a Curţii Constituţionale a României.
Unul dintre dosare a fost soluţionat de un alt complet din cadrul Secţiei de Contencios istrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Ploieşti, în 23 aprilie. Acel complet a is excepţia necompetenţei generale, invocată din oficiu, cu consecinţa respingerii cererii de chemare în judecată, ca nefiind de competenţa instanţelor judecătoreşti. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la pronuntare. Dintre celelalte nouă dosare, patru au fixate termene de judecată în zilele de 29 şi 30 aprilie, iar cinci se află în faza procedurii prealabile, neavând încă stabilite termene de judecată.