Ce se întâmplă cu decizia judecătorului din Ploiești de suspendare a hotărârii CCR, după publicarea motivării
Sentința Curții de apel Ploiești prin care un judecător a suspendat și chiar a anulat decizia CCR din decembrie, prin care a fost anulat întreg procesul electoral al alegerilor prezidențiale de sfârșitul anului trecut, a iscat un val de dezbateri.
Parchetul General a anunțat deja că va face recurs la hotărârea de ieri a Curții de Apel Ploiești, iar Consiliul Superior al Magistraturii a cerut ca judecătorul care a dat sentința să fie cercetat.
Sentința Curții de Apel Ploiești dată de un judecător de contencios istrativ, considerată de mulți specialiști drept o aberație juridică, a fost atacată deja cu recurs de procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești, iar anunțul a venit chiar la nivelul Ministerului Public, printr-un comunicat de presă.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Așa că soarta acestui dosar, soarta acestei hotărâri controversate va fi decisă de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă numai după ce va fi motivată hotărârea.
Judecătorul de la Ploiești are la dispoziție nu mai puțin de 30 de zile ca să explice ce argumente are și mai ales, care sunt temeiurile legale pentru care a luat această hotărâre prin care, pe de o parte a suspendat decizia curții Constituționale din 6 decembrie, pe de altă parte a anulat-o, o decizie prin care judecătorii CCR au decis atunci să anuleze întreg procesul electoral al alegerilor prezidențiale programate pentru sfârșitul anului trecut. Așadar, urmează ca această hotărâre să fie supusă unei dezbateri juridice aprige la Înalta Curte de Casație.
Nu în ultimul rând, Biroul Electoral Central a anunțat, în urma acestei sentințe controversate a Curții de Apel Ploiești, prin secția de contencios istrativ, că întreg procesul electoral, programat pentru începutul lunii mai, iar apoi turul al doilea al alegerilor prezidențiale, programat în 18 mai, își va urma cursul firesc, câtă vreme acest proces electoral pentru alegerea președintelui României se bazează pe acte normative, pe hotărâri de guvern care sunt în vigoare și nu pot fi deocamdată puse la îndoială, nici măcar prin această sentință atât de controversată a Curții de Apel Ploiești.
Așadar, urmează să se facă verificări în legătură cu această hotărâre, care a surprins pe toată lumea, dar numai după ce magistratul cu pricina își va fi motivat sentința.