Sibian dat jos de Paște dintr-un tren CFR pentru suprataxa pe bicicletă pe care casiera din gară nu a vrut să i-o încaseze

Un tânăr din Sibiu a fost dat jos de Paște dintr-un tren CFR pentru că nu mai avea suficienți bani la el să plătească suprataxa pe bicicletă, după ce casiera din gară nu a vrut să-i încaseze și tariful suplimentar pentru aceasta.
După ce a mers pe bicicletă de la Sibiu la Constanța, pentru a-și susține favoriții de la FC Hermannstadt, un sibian a fost dat jos de Paște din tren la întoarcerea acasă, cu 110 km înainte de sosire. Cum din Brașov nu i-a fost eliberat bilet pentru bicicletă, șeful de tren i-a solicitat pe parcurs o suprataxă care îi depășea suma de bani pe care o mai avea la el, scrie Turnul Sfatului.
Antonio Andrei Mihail, instrumentist la Filarmonica de Stat din Sibiu, a plecat miercuri din Sibiu pe bicicletă până la Constanța, pentru a fi în tribune la meciul pe care cei de la FC Hermannstadt l-au jucat în deplasare cu Farul Constanța. A parcurs cei 550 de km fără niciun eveniment neplăcut, iar a doua zi după meciul care s-a încheiat la egalitate (1-1) a pornit înapoi spre Sibiu cu trenul, alături de bicicleta sa.

Pe ultimul tren cu care urma să ajungă acasă în ziua de Paști (cel cu numărul R2103, care pleacă de la Brașov la 14:34 și ajunge la Sibiu la 18:36) nu a putut cumpăra bilet și pentru bicicletă: casierița de la ghișeul CFR nu a fost de acord nici măcar să îi perceapă o taxă pentru bagaj greu. Prin urmare, sibianul a urcat în trenul în care se mai aflau alte două persoane cu biciclete doar cu tichetul eliberat pentru el (prețul pentru un bilet de adult pe această rută este de 32 de lei).
După nicio oră de călătorie, Antonio Andrei Mihail a fost dat jos din tren, în halta Brădet (aflată la 110 km de Sibiu): controlorul i-a impus o suprataxă pentru bicicletă care depășea banii pe care îi mai avea la el.
Sibianul vrea ca CFR să-i dea înapoi banii pe bilet și să-și ceară scuze public
„Mi s-a propus, nici mai mult, nici mai puțin, suprataxa de 75 de lei sau să las bicicleta jos din tren ca să îmi ca să îmi continui călătoria, de către șeful de tren. Menționez că aș fi plătit acești bani, dar la momentul în care scriu mai am fix 46 de lei, bani care poate mi-ar fi ajuns dacă nu plătesc în regim de suprataxă”, a scris Antonio Andrei Mihail în reclamația pe care a înregistrat-o imediat după ce a fost dat jos din tren, în halta Brădet.

În reclamația pe care a postat-o apoi și pe pagina sa de Facebook, instrumentistul Filarmonicii de Stat Sibiu descrie faptul că pe ruta Brașov – Sibiu („zonă eminamente turistică”) reprezentanții CFR nu pun la dispoziție garnituri cu spații destinate depozitării bicicletelor.
„În consecință, pe lângă banii pe biletul Brașov – Sibiu, înapoi, integral, compania CFR Călători să implementeze servicii noi în acest sens și să emită un comunicat oficial în care să-și ceară scuze public pentru comportamentul inadecvat al angajatului lor.

Acest înscris va fi totodată înaintat și Protecției Consumatorului, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Poliției Române și oricărui organ de presă interesat”, a mai scris Antonio Andrei Mihail în reclamația înregistrată în atenția conducerii CFR la halta de mișcare Brădet pe 20 aprilie 2025.