Viciul fără de care mulți români nu-și pot închipui azi viața vine de la americani. Mesajul Ambasadei SUA

România și SUA aniversează 145 de ani de relații diplomatice, iar reprezentanța diplomatică a Washingtonului la București a ținut să marcheze momentul printr-un mesaj special. Ambasada spune că românii au fost printre primii europeni din SUA.
Românii și americanii celebrează 145 de ani de relații diplomatice, iar Ambasada Statelor Unite la București a ținut să marcheze momentul printr-un mesaj special despre acest eveniment.
Reprezentanța diplomatică a ținut să evidențieze faptul că românii au fost printre primii europeni care au aflat și au distribuit mai departe informații despre Lumea Nouă de peste ocean.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
”Încă din secolul al XVI-lea, transilvănenii s-au numărat printre primii europeni care au aflat despre Lumea Nouă, înainte ca veștile să ajungă în marile imperii vecine. Umaniști ca Maximilianus Transylvanus, Nicolaus Olahus și Johannes Honterus au transmis cititorilor de acasă relatări captivante despre expedițiile lui Magellan și despre minunile descoperite dincolo de ocean.
Cunoștințele despre America s-au răspândit treptat și în Țara Românească și Moldova, unde figuri precum Constantin Cantacuzino, Miron Costin și Dimitrie Cantemir au oferit propriile interpretări și reflecții”, se arată în mesajul aniversar al Ambasadei SUA la București.
”La sfârșitul secolului al XVI-lea, românii nu doar citeau despre Lumea Nouă, ci și gustau din ea”
Iar diplomații americani amintesc și un fapt inedit: porumbul, din care lua naștere alimentul de bază istoric al românilor, mămăliga, dar și tutunul, viciul de toate zilele, fără de care mulți români nu-și mai pot închipui astăzi viața, au ajuns la noi din America, acum peste 400 de ani.
”Până la sfârșitul secolului al XVII-lea, românii nu doar citeau despre Lumea Nouă, ci și gustau din ea: porumbul și tutunul de peste ocean deveniseră deja parte din viața de zi cu zi”, se mai arată în mesajul Ambasadei SUA la București.