Ce s-a întâmplat cu românii care au obținut peste două milioane de euro după ce s-au dat drept angajați ai unor bănci din UK
Cinci dintre suspecții prinși de procurorii DIICOT Buzău că se ocupau cu fărădelegi în Marea Britanie, dar și în alte state, au primit mandate de arestare preventivă aseară, pentru 30 de zile.
Alți opt sunt plasați sub control judiciar. Sunt o parte dintre cei 35 de români vizați în acest dosar, după operațiunea la care au participat polițiști din Marea Britanie și Franța, coordonată de Europol.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
În șase ani, indivizii ar fi reușit să obțină peste 1,5 milioane de lire (peste 1,7 milioane de euro) și 400.000 de euro, de la cel puțin 100 de persoane.
Cinci suspecți au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, iar alți opt au fost plasați sub control judiciar.
În plus, anchetatorii au pus sechestru asigurător pe 17 case, 4 terenuri și 10 autoturisme.
Este una dintre cele mai complexe operațiuni privind criminalitatea informatică, derulată de procurorii DIICOT din Buzău.
Ane Marie Vrapciu, IPJ Buzău: „Membrii grupului organizat ar fi creat on-line în mod direct sau prin intermediari conturi bancare la entități financiare și unități bancare din Marea Britanie pe care le-ar fi vândut ulterior unor rezidenți din această țară pentru sume cuprinse între 150 și 1.300 de lire. Ulterior conturile ar fi fost folosite pentru spălarea banilor obținuți din actele ilicite.”