Pasiunea pentru flori, transformata intr-o afacere extrem de profitabila pentru unii romani: "E o activitate nobila"
Primavara ne rasfata in aceasta perioada cu un peisaj feeric, de poveste. In care vedete sunt lalelele, cu un miros imbietor si culori stralucitoare, ce-ti fura ochii!
In Timisoara, de exemplu, sute de trecatori se opresc zilnic sa fotografieze frumoasele flori ce umplu rodurile din centru. Altii nu se limiteaza doar la irat si isi transforma pasiunea pentru flori - intr-o afacere extrem de profitabila.
Centrul Timisoarei poate fi descris in aceste zile ca un tablou exploziv de culori. Zeci de mii de lalele stralucesc, parca la intrecere cu panselutele.
Andrei Dragila, director Horticultura: "S-a mers pe soiurile rosii, mov, galben, din prima generatie de inmultire. In general nu se ofilesc pentru ca ele repornesc tehnologic, sunt plantate la 10-15 cm in sol."
Anul acesta, betonul din intersectii a inceput sa piarda teren in favoarea ghivecelor pline cu flori de primavara. Iar podurile din oras sunt pline cu jardiniere colorate.
Localnica: "Suntem din Lugoj si am venit efectiv sa vedem florile. Pentru ca am fost acum o saptamana si nu erau inca inflorite. In special lalelele astea sunt niste aranjamente de super clasa."
Zeci de persoane se opresc sa fotografieze florile, iar retelele de socializare s-au umplut cu imagini colorate.
Localnica: "E peisajul feeric, tocmai de aceea am si pozat. Nemaipomenit."
Acest preot din Bihor nu se multumeste sa ire natura. Cum intotdeauna i-a placut sa munceasca in gradina, acum, la 64 de ani, ingrijeste peste 60 de mii de flori.
Plantatia ii aduce castiguri de peste 20 de mii de lei, in fiecare primavara.
Iosif Mateut, producator: "Am ajuns la concluzia ca a produce flori e un lucru deosebit de frumos si o activitate nobila si, totodata, si profitabila. Se poate trai onorabil!"
Merita, mai ales atunci cand stii ca aduci zambetul pe chipurile cumparatorilor.
Un fir de lalea costa 50 de bani, dar bucuria pe care o aduce - este nepretuita.