Sute de alegători au cerut urna mobilă acasă sau în spitale pentru a-şi exprima dreptul la vot. Cum s-a desfășurat procesul
Mai mulți alegători țintuiți la pat în spitale sau acasă au chemat duminică urna mobilă.
Echipe formate din membri ai secțiilor de votare și polițiști au mers din salon în salon asigurându-se că și cei cu probleme de sănătate își pot exprima opțiunea electorală. La domiciliu, procedura s-a desfășurat în același mod.
Janeta Dumitriu are 90 de ani iar de doi ani nu se mai poate deplasa la secție. Așa că nu a ezitat și a solicitat urna mobilă. Femeia spune că nu a lipsit niciodată de la vot.
Janeta Dumitriu: „Cât trăiesc votez pentru nepoți, pentru voi, că eu nu mai am nevoie de nimic”.
De aici, urna mobilă a fost dusă la Spitalul Universitar din Capitală unde o așteptau peste 200 de pacienți. Draperiile de la geamuri au ținut loc de cabină de vot.
Pacientă: „Ieri m-am internat și am zis unde votăm că suntem pacienți, nu putem ieși în pijamale și ne-au zis să stăm fără grijă că vine urna mobilă”.
Pacientă: „E primul meu vot, nu am mai votat niciodată”.
Și în Galați, personalul medical a pregătit un paravan pentru cei care nu se pot deplasa, astfel încât secretul votului să fie asigurat. Viitoarele mame au fost printre pacientele care au votat cu gândul la bebelușii pe care îi vor avea în curând.
Mădălina Săsăran, viitoare mămică: „Un viitor mai bun”.
Mădălina Ispas, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență Galați: „Din cei 545 de pacienți internați în acest moment în spitalul nostru, 245 au depus solicitări pentru votare prin intermediul urnei mobile. Cinci secții au trimis urnele mobile către spital”.
Astfel de urne au fost trimise în spitalele din toată țara.