Târgul de la Craiova, atracția pricipală de Paște. Ce au găsit turiștii acolo: „Parcă sunt într-un basm”
În timp ce unii au vrut să se bucure de liniște și odihnă în prima zi de Paște, alții au avut chef de o plimbare prin târgurile de sezon, deschise în marile orașe.
La Craiova, de pildă, au fost turiști din toată țara și chiar din străinătate, care au vrut să vadă căsuțele decorate, proiecțiile de pe lac ori copacii plini de lumină.
O astfel de plimbare cu gondola pe lacul din parcul din Craiova costă 21 de lei de persoană pentru o jumătate de oră. Iepurii gigant, clovnii, măștile de carnaval și căsuțele îmbrăcate în fructe au fost cele mai fotografiate.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Nicoleta Laslo, turistă: „Este senzațional aici, e atât de frumos, parcă sunt într-un basm. Sunt din Mangalia, am venit special pentru acest târg și e de poveste.”
Irina, turistă din Bulgaria: „Mama și sora mea sunt din Bulgaria. Au venit chiar de Paște, prima dată afară din Bulgaria.”
Reporter: „Cum vi se pare târgul de Paște?”
Irina: „Foarte superb și colorat.”
În plus, peste 200.000 de flori, de la lalele, narcise sau zambile, au încântat vizitatorii.
Larisa Silaghi, turistă: „Mi-au atras atenția foarte mult florile și faptul că e un miros foarte mișto de flori și e natură, e foarte, foarte fain.”
Radu, turist: „Suntem din Cluj, am auzit despre târgul de Paște și am venit să îl vedem.”
La Iași, turiștii au putut vizita Palatul Culturii.
Darius Andrei Dobrinescu, turist: „Am vrut să vedem ceva nou, ce nu am mai văzut până acum și suntem fascinați. Aveți o arhitectură foarte frumoasă.”
Este primul an în care o parte din sălile reprezentative ale Palatului Culturii, dar și expoziții sau sculpturi, sunt deschise publicului în perioada sărbătorilor pascale.
Turistă: „Ne-am gândit să schimbăm puțin tradiția și să îmbinăm cultura cu slujba Învierii, alături de familie. Palatul Culturii este impresionant.”
Andrei Apreotesei, manager Palatul Culturii Iași: „Era absolut normal și firesc ca, în aceste 4-5 zile de sărbătoare, de vacanță, Palatul Culturii din Iași să vină în întâmpinarea oamenilor și să țină porțile larg deschise. Să ne putem bucura împreună de acești 100 de ani de la înființarea acestei minunate clădiri.”
Biletul de intrare costă 20 de lei.