Voluntari din Brașov transformă curtea unui spital pentru bolnavi incurabili în doar 24 de ore. Cum arată locul
În numai 24 de ore, un grup de tineri a reamenajat curtea interioară a unei clădiri unde sunt îngrijiți pacienți cu boli incurabile.
Proiectul - desfășurat la Brașov - este o lecție despre generozitate. Însă tinerii voluntari au învățat și cum se pot organiza eficient pentru a face, pe viitor, cât mai multe fapte bune.
Voluntarii au avut la dispoziție o singură zi că să facă rost de bani pentru materiale de construcție, unelte și plante decorative.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Raluca Peicea, manager de proiect al Fundației Leaders: „Au mers prin Predeal, prin Brașov, au vorbit cu oamenii, au mers la magazine, au încercat să negocieze, să le explice despre ce este vorba, au făcut prin social media”.
După ce au apelat la prieteni, dar și la necunoscuți inimoși, au reușit să strângă 6.000 lei apoi au trecut la treabă. Au amenajat o alee, au recondiționat băncile și masa de șah, au tuns iarba și au plantat flori. Membrii echipei au învățat și câteva lecții.
Mirela Nemțeanu, director al Hospice Casa Speranței: „Avem tineri care au părinți bolnavi sau bunici, sau frați bolnavi și atunci este important să înțeleagă ce este paliația”.
Andrei Pătraru, voluntar: „Să fii un membru activ al echipei, care să știe să asculte mai mult decât să dea ordine”.
La unitatea medicală sunt îngrijiți, anual, sute de oameni cu boli incurabile.