iBani. De ce e important pentru fiecare dintre noi să facem bugetul propriu la început de an
Fiecare an începe cu un nou buget, fie că vorbim despre țări sau instituții private. Însă câți dintre noi fac și bugetul personal sau de familie?
Ca să avem bani mai mulți, este important să-i drămuim mai bine. Asta înseamnă să știm pe ce îi cheltuim, în primul rând. Câteva ponturi aflăm în emisiunea iBani.
Adrian Asoltanie, trainer de educaţie financiară, a explicat de ce e important să facem bugetul pe tot anul.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
„Este extrem de important să-l facem pe tot anul, pentru că ai o imagine mai clară și vizavi de veniturile tale pe care urmează să le primești în 12 luni, mulți dintre cei cu care mă întâlnesc eu, cu joburi mai bune, salarii mai mari, când își fac socoteala câți bani le-au trecut prin buzunare prin 2022, și poate n-au înțeles mare lucru din ei, încep să-și pună întrebarea ce aș putea să fac mai bine cu banii mei. Lucrul acesta este valabil și la cei care câștigă mai puțin, poate cu atât mai mult ei trebuie să fie și mai organizați, și mai chibzuiți. Din păcate, în România, doar 15% din populație își urmărește cheltuielile, ține un buget, ține un excell, o listă, o aplicație, o agendă din telefon. Bugetul făceți-l întotdeauna pe un an de zile, e foarte important asta” a explicat Adrian Asoltanie.
Mai multe sfaturi de educație financiară, în VIDEO.