O fetiță de 8 ani și-a fracturat gâtul după ce a căzut de pe o tiroliană într-un parc de joacă din Marea Britanie. FOTO

O fetiță de 8 ani din Marea Britanie a fost transportată de urgență la spital cu o fractură cervicală, după ce a căzut de pe o tiroliană într-un parc de joacă renovat recent.
Medicii au fost uimiți că măduva spinării nu a fost afectată, având în vedere gravitatea accidentului, relatează Mirror.
Incidentul s-a întâmplat pe 27 martie, când fetița se afla pe tiroliana din parcul Victoria din Ashford, Kent, care a fost instalată ca parte a unui proiect de renovare de 5 milioane de lire sterline. La un moment dat, tiroliana a prins viteză brusc, iar fetița a fost aruncată la o înălțime de aproximativ 3 metri, aterizând în cap, la capătul traseului.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct

„Am văzut-o pe Lois venind pe tiroliană și m-am gândit că merge prea repede, apoi a lovit tamponul și a zburat în aer”, a povestit mama fetei.
Fractură gravă la nivelul gâtului
După accident, copila a fost transportată imediat la spital, iar medicii au confirmat că avea o fractură cervicală gravă, la nivelul celei de-a doua vertebre cervicale. Această leziune este una extrem de gravă din cauza poziției sale la nivelul coloanei vertebrale superioare. În ciuda gravității accidentului, măduva spinării ei nu a fost afectată.
La Spitalul William Harvey din Ashford, fata a fost stabilizată cu blocuri cervicale și a fost transferată a doua zi dimineața la Spitalul King’s College din Londra, deoarece spitalul din Ashford nu dispune de gulere „halo” pentru copii.
Acolo, i-a fost montat chirurgical un guler „halo” personalizat, fixat cu patru șuruburi în craniu. Această procedură a fost esențială pentru a preveni orice alte complicații și pentru a stabiliza coloană vertebrală a fetiței.
Părinții lansează un apel pentru siguranța altor copii
Părinții micuței fac acum un apel către autoritățile responsabile pentru siguranța copiilor în locurile de joacă. Aceștia sunt îngrijorați că, deși tiroliana din parcul Victoria rămâne în continuare în funcțiune, există riscuri mari de accidentare, având în vedere viteza mare cu care se deplasează.
„Foarte mulți părinți mi-au spus că aceasta este o tiroliană extrem de periculoasă, fiind prea rapidă pentru un parc de joacă. Au loc multe accidente”, a spus mama fetei.
Deși a avut parte de o experiență traumatizantă, micuța a rămas pozitivă. „Mi-e dor să merg la școală și să-mi văd prietenii, dar plănuim o petrecere mare când mă voi face bine”, a spus ea.
Fetița trebuie să poarte gulerul „halo” timp de cel puțin 12 săptămâni și să se supună unui tratament fizic regulat.