Eurostat: Regiunea București-Ilfov are cel mai scăzut risc de sărăcire din toată Uniunea Europeană în 2023

În 2023, 16,2% din populația Uniunii Europene – aproximativ 71,7 milioane de persoane – erau expuse riscului de sărăcie, potrivit Eurostat.
Rata riscului de sărăcie se bazează pe pragurile naționale de sărăcie, iar harta prezintă riscul de sărăcie la nivel regional folosind nomenclatura unităților teritoriale pentru statistici.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
La nivel regional, în 10 regiuni din UE, ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie depășea 30%.
Cele mai mari procente s-au înregistrat în regiunea ultraperiferică a Franței, Guyane, unde mai mult de jumătate (53,0%) dintre persoane erau expuse riscului de sărăcie, urmată de Calabria (40,6%) și Sicilia (38,0%) din Italia.
În contrast, 26 de regiuni au înregistrat ponderi sub 10%. Regiunea București-Ilfov din România a avut cele mai mici rate de persoane expuse riscului de sărăcie (2,1%), urmată de regiunea italiană Provincia Autonoma di Bolzano/Bozen (3,1%) și de regiunea belgiană Prov. Oost-Vlaanderen (5,4%).