Temuta rachetă nucleară „Satan II” a explodat în Rusia. Noul eșec al rușilor, văzut din satelit | FOTO

O rachetă nucleară RS-28 Sarmat, supranumită „Satan II”, a explodat înn timpul testelor dintr-o mină din Rusia.
Racheta a explodat în în timpul unui test în Plesetsk, Rusia, a anunțat proiectul OSINT MeNMyRC, publicând imagini din satelit.
Canalul MeNMyRC, care îl citeaază pe analistul MT Anderson, a redat imagini din satelit de la locul în care a avut loc explozia, care a provocat ulterior un crater uriaș.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Craterul imens ar indica faptul că o rachetă a explodat în propriul său depozit, distrugând locul de testare. Incendiul din zona sitului de testare a fost detectat de sateliții NOAA-20 și SUOMI NPP, a declarat expertul, potrivit Ukrainska Pravda.
My thanks to @MT_Anderson for providing this Planet Labs imagery and allowing me to publish it with comments.
As is readily apparent, the RS-28 Sarmat test was a complete failure. The missile detonated in the silo leaving a massive crater and destroying the test site. The… https://t.co/FuKIaTNFVs pic.twitter.com/AuIpQRrDLa
— MeNMyRC (@MeNMyRC1) September 21, 2024
Al patrulea eșec nuclear al Rusiei
Un avion de recunoaștere american Boeing RC-135S Cobra Ball a decolat de la o bază americană din Alaska pentru a observa testele Sarmat, a declarat MeNMyRC, citând datele FlightRadar24. Cu toate acestea, acesta nu a înregistrat lansarea, se arată în raport.
Expertul consideră că este posibil ca explozia să nu fi avut loc direct în timpul lansării, ci, de exemplu, în timpul procesului de încărcare a combustibilului.
Anterior, presa din Occident a raportat cinci teste de lansare Sarmat, dintre care patru au eșuat.
Potrivit CNBC, cel mai lung zbor de testare al Sarmat a durat puțin peste două minute: racheta a zburat puțin peste 35 de kilometri înainte de a pierde controlul și de a se prăbuși. Singura lansare reușită a rachetei ar fi avut loc la 20 aprilie 2022.