Vecina României care s-a trezit invadată de bogătași. Banca Națională anunță că un nou milionar apare în fiecare zi

Banca Națională a Bulgariei a anunțat o creștere impresionantă a persoanelor fizice care dețin depozite de peste 1 milion de leva (echivalentul a 2,6 milioane lei). În prezent, s-a ajuns în situația ca un nou milionar să fie înregistrat în fiecare zi.
Potrivit celor mai recente date de la Banca Națională a Bulgariei (BNB), numărul persoanelor fizice din Bulgaria care dețin depozite bancare de peste 1 milion de leva (echivalentul a 511.000 euro sau 2,6 milioane lei) continuă să crească constant, la o rată medie de un nou deponent milionar pe zi, scrie Novinite.
La sfârșitul lunii martie 2025, 1.895 de persoane aveau depozite care depășeau acest prag. Asta marchează o creștere de 377 de conturi față de aceeași perioadă a anului trecut - o creștere impresionantă de 24,8%.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Cea mai semnificativă creștere a fost observată în rândul persoanelor cu economii mari. Numărul depozitelor personale variind de la 500.000 la 1 milion de leva a crescut cu 22,9% de la an la an, ajungând la 4.013.
Între timp, depozitele de nivel mediu – cele între 200.000 și 500.000 leva – au cunoscut aceeași creștere procentuală ca și depozitele milionare, crescând cu 24,8% până la un total de 28.540 de conturi.
Depozitele oamenilor de rând, mai mici de 5.000 de leva, încep să scadă
Această tendință dă o imagine clară a polarizării financiare în creștere în țară. În timp ce indivizii bogați continuă să acumuleze economii mai mari, situația pentru gospodăriile cu venituri mai mici pare mai tensionată.
Depozitele de mai puțin de 5.000 leva (2.500 euro sau 13.000 lei)– care reprezintă de obicei perna financiară a cetățeanului obișnuit – au scăzut de fapt. Acest lucru sugerează că mulți oameni sunt forțați să-și consume rezervele modeste pentru a acoperi cheltuielile de trai în creștere, inflația sau costurile neprevăzute.
Pe scurt, în timp ce numărul milionarilor cu depozite mari crește, există o tendință paralelă de scădere a economiilor în rândul celor de la capătul inferior al scalei de venituri. Datele relevă un decalaj tot mai mare între elita financiară și bulgarul mediu, ridicând întrebări importante cu privire la peisajul socioeconomic mai larg din țară.