Tot mai mulți oameni ajung la spital mușcați de căpușe. Ce nu trebuie să facem și cum putem preveni mușcătura
După numai câteva zile calde au și apărut căpușele. Sunt riscuri și pentru oameni și pentru animale, câtă vreme insectele pot transmite boli grave.
Numărul celor care au ajuns deja la spital din cauza mușcăturilor de căpușe este mai mare față de anii trecuți. La UPU Buzău s-au prezentat 20 de persoane în câteva zile.
Medicii spun că este important să nu încercăm să extragem singuri insecta din corp.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău: „Este foarte important faptul că oamenii au înțeles că trebuie să se prezinte la medic pentru a primi tratamentul corespunzător”.
Animalele de companie trebuie duse de urgență la veterinar.
Dragoș Eremia, medic veterinar: „Trebuie să țină legătura strâns cu medicul veterinar, astfel încât să li se recomande produse special antiparazitare și în felul ăsta ne putem asigura că ei nu capătă de prin parc paraziți externi. Ddacă din nefericire găsim un parazit de genul asta recomandarea e să mergem la medic veterinar pentru a o îndepărta și pentru a iniția un protocol”.
În Capitală, tratamentele pentru combaterea căpușelor au început la sfârșitul lunii martie.
Aurelian Pintilescu - biolog, compania municipală de Eco igienizare: „Căpușele au două vârfuri de activitate, unul acum în primăvară și în toamnă prin septembrie. Nu lăsați copiii în iarbă înaltă, tundeți iarba periodic, stropiți cu soluție insecticidă. Un loc predilect pentru atașarea unei căpușe e zona scalpului”.
Specialiștii ne recomandă să ne inspectăm cu atenție pielea după fiecare plimbare prin parc.