Al doilea mare stat din Europa care a interzis femeile transgen în competițiile feminine de fotbal: „O problemă complexă”

La două zile după Scoţia, Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că persoanele transgender nu vor mai avea voie să joace în echipele feminine începând cu 1 iunie.
Până în prezent, regulile Federaţiei de Fotbal (FA) din Anglia stipulau că persoanele transgender pot participa la meciuri de fotbal feminin dacă au un nivel suficient de scăzut de testosteron.
Douăzeci de persoane transgender sunt în prezent în pentru a juca fotbal amator. Conform noii reguli, aceste douăzeci de jucătoare nu vor mai putea juca în echipele feminine.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Federaţia Engleză de Fotbal justifică această decizie prin faptul că „este o problemă complexă, iar poziţia noastră a fost întotdeauna că, în cazul unei schimbări semnificative a legislaţiei, a ştiinţei sau a funcţionării politicii în fotbalul de masă, o vom revizui şi o vom modifica dacă este necesar”.
„Înţelegem că acest lucru va fi dificil pentru persoanele care doresc pur şi simplu să joace jocul pe care îl iubesc în genul cu care se identifică şi ăm persoanele transgender care joacă în prezent pentru a explica schimbările şi modul în care pot continua să fie implicate în joc”, a precizat FA, potrivit Agerpres.
Decizia vine la două săptămâni după ce Curtea Supremă britanică a decis că definiţia legală a femeii se bazează pe sexul biologic şi nu pe gen.