Cercetătorii au descoperit noi detalii interesante despre țestoasele din Golful Mexic. Unde își petrec ”anii pierduți”
Cercetătorii americani au descoperit noi detalii interesante despre țestoasele din Golful Mexic. Cu ajutorul unor dispozitive de monitorizare, specialiștii au aflat unde își petrec „anii pierduți”, adică o perioadă în care dispar.
Când pot înota, puii de țestoasă intră cu miile în apele Golfului Mexic. Reapar pe nisip abia la maturitate.
Oamenii de știință din Florida au vrut să afle ce fac vietățile în tot acest timp.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Kate Mansfield, savant marin, Universitatea din Florida Centrală: ”Am capturat exemplare care fac parte patru specii diferite (de broaște țestoase) în Golful Mexic, în ultimii 10-11 ani. Iar acum, cel puțin pentru această regiune, deținem date interesante. Am început să ne facem o idee despre ceea ce fac aceste țestoase simpatice. Așadar, una dintre cele mai importante concluzii este că broaștele nu se lasă pur și simplu duse de apă, așa cum am presupus multă vreme. Sunt și înotătoare foarte active, cum este și firesc.”
Cercetătorii au atașat mici dispozitive de urmărire prin GPS pe carapacele a 131 de pui de țestoasă. Aparatele au rămas prinse între câteva săptămâni și mai multe luni. Dar au oferit informații utile.
Kate Mansfield, savant marin, Universitatea din Florida Centrală: ”Unele țestoase au înotat în habitatele lor din zona de coastă, dar foarte aproape de țărm. Veneau la țărm, dar nu rămâneau acolo, ci se întorceau în apă. Așadar, aceste mici mici făpturi se plimbă mult și sunt foarte active, își schimbă mereu direcția și pot adesea evita zona de țărm.”
Monitorizarea a mai arătat că țestoasele călătoresc pe distanțe foarte mari și ajung departe de țărm, până în apele oceanice.
Drept urmare, specialiștii spun că acestea sunt impropriu numite „țestoase de mare”, având în vedere că trăiesc și în apa Oceanului.
Kate Mansfield: ”Fiecare lucru pe care îl facem și îl observăm ne învăță câte ceva nou despre aceste animale. Mai multe elemente pot influența comportamentul țestoaselor. Iar cel mai uimitor lucru este cât de puține știm despre aceste animale.”
Așa că studierea și monitorizarea țestoaselor nu se vor opri aici.