Primăria Constanţa anunţă redeschiderea Cazinoului. Când va putea fi vizitat

Primăria Constanţa anunţă că săptămâna viitoare va fi redeschis Cazinoul şi acesta va fi putea fi vizitat între 21-25 mai, atunci când sunt programate Zilele Municipiului.
Au fost pregătite concerte, spectacole, parade şi surprize artistice care vor avea loc în interiorul Cazinoului, cât şi pe faleză.
”Între 21 şi 25 mai, în cadrul Zilelor Constanţei, Cazinoul va putea fi vizitat de toţi cei care îi cunosc povestea sau care sunt gata să o descopere.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Va fi o sărbătoare a oraşului şi a memoriei lui – o reîntâlnire între Constanţa de ieri şi cea de azi. Pentru a marca acest moment unic, Primăria Municipiului Constanţa a pregătit un program special: concerte, spectacole, parade şi surprize artistice, care vor avea loc atât în interiorul Cazinoului, cât şi pe faleza care îl înconjoară.
Vin nume mari, vin artişti care iubesc Constanţa şi vor fi alături de noi în această sărbătoare”, au anunţat, vineri, reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Aflat în centrul istoric al Constanţei, Cazinoul este o clădire emblematică a oraşului, proiect al arhitectului elveţian Daniel Renard, realizat în stilul opulent al Art Nouveau şi inaugurat în 15 august 1910, în prezenţa principelui Ferdinand.
După trecerea repetată a clădirii din istraţia statului în cea privată şi înapoi, Cazinoul a fost abandonat, iar în anii 2000 era în paragină.
Povestea impresionantă a clădirii emblematice
Cazinoul din Constanța a funcționat neîntrerupt timp de 38 de ani, devenind în scurt timp clădirea emblematică a orașului și totodată cel mai mare cazinou din țară, scrie Discover Dobrogea.
În timpul celor două războaie mondiale, clădirea s-a transformat în spital de campanie, pentru îngrijirea răniților și a fost serios afectată de bombardamente, atât în anul 1916, cât și în 1941, când a fost ocupată de trupele naziste.