Audieri la Curtea Supremă în dosarul suspendării Parlamentului de către premierul Johnson

Decizia premierului britanic Boris Johnson, de suspendare a parlamentului timp de 5 săptămâni a fost contestată în justiție, iar Curtea Supremă urmează să dea verdictul final, cu posibile implicații pentru Brexit.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Se întâmplă asta, după ce, pe de o parte, cel mai înalt tribunal al Scoției a hotărât că suspendarea Parlamentului este "ilegală și fără efect", dând astfel câștig de cauză plângerii unui grup de parlamentari, din diferite partide.
În schimb, într-un caz separat, Înalta Curte a Londrei a respins plângerea înaintată de o activistă, Gina Miller. Instanța respectivă a hotărât că suspendarea Parlamentului a fost o "măsură pur politică", nu o chestiune care să privească justiția.
Guvernul a făcut apel la verdictul din Scoția, iar doamna Miller la cel al instanței din Anglia.