Medvedev are o nouă declarație halucinantă: ”Pe Ucraina o aşteaptă capitularea necondiţionată. Mulți preferă această opțiune”

Fostul preşedinte rus şi actual şef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marţi că Ucraina va trebui "să se predea necondiţionat" în cazul în care ar renunţa la un acord de pace cu Rusia, potrivit EFE.
"În cazul în care respinge pacea, pe Ucraina o aşteaptă capitularea necondiţionată, iar mulţi din Rusia preferă această opţiune", a afirmat Medvedev într-un discurs rostit la Forumul juridic internaţional de la Sankt Petersburg, ce a fost difuzat de televiziunea de stat.
Rusia este pregătită pentru negocieri de pace, dar insistă asupra faptului că acestea trebuie să ţină seama de circumstanţele actuale, a spus el, făcând referire la anexarea a patru regiuni ucrainene în 2022.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
În acelaşi timp, responsabilul rus a afirmat că predarea necondiţionată a Ucrainei este o "formulă de pace" care "există şi în dreptul internaţional".
Cu toate acestea, fostul preşedinte rus, cunoscut pentru declaraţiile sale controversate pe reţelele de socializare, a asigurat că "există o nevoie urgentă nu numai de negocieri", ci şi de elaborarea unor proceduri care să garanteze o "pace durabilă".
"Prin urmare, sunt necesare garanţii juridice internaţionale pe termen lung pentru a elimina cauzele profunde ale conflictului şi pentru a preveni repetarea acestuia", a subliniat el.
Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat impunerea de "termene artificiale" pentru negocierile de pace între Moscova şi Kiev.
"Încercarea de a crea un calendar artificial pentru dialog, presiunile, ultimatumurile, ameninţările, şantajul, alimentarea tensiunilor prin intermediul media controlate de grupuri de putere occidentale sau crearea unei agitaţii nesănătoase sunt absolut contraproductive", a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă.
Etapele viitoare ale negocierilor cu Kievul vor depinde de realizarea a ceea ce părţile au convenit la 16 mai la Istanbul, a spus reprezentanta diplomaţiei ruse.