Studiu: Copiii cu vârsta de până la 10 ani prezintă un risc mai mic de răspândire a coronavirusului decât adulții

Copiii cu vârsta de până la 10 ani prezintă un risc mai mic de răspândire a coronavirusului decât adulții, sugerează noi cercetări privind transmiterea.
Potrivit unui studiu german, copiii cu vârsta de până la zece ani produc mai puține picături de „aerosoli” care pot transmite coronavirusul decât adulții, transmite independent.co.uk.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Aerosolii, picăturile mici care sunt emise atunci când respirăm, sunt al doilea mod cel mai frecvent de răspândire a coronavirusului, după picăturile mari care provin din tuse sau strănut.
„Copiii de vârsta de școală primară emit același volum de particule atunci când vorbesc ca și adulții atunci când respiră”, a declarat un expert.
El a afirmat că aceste concluzii ar trebui să le permită oficialilor germani din domeniul sănătății publice să „evalueze mai bine riscul de infecție” atunci când se iau în considerare regulile pentru școlile primare.
Studiul realizat de Universitatea Tehnică din Berlin și de Spitalul Charite a examinat picăturile de aerosoli emise de copii cu vârsta cuprinsă între opt și 10 ani de la corurile de copii din Berlin.