Un mister vechi de 1.400 de ani din apropierea unui oraș australian a fost rezolvat

Un mister arheologic vechi de 1.400 de ani tocmai a fost elucidat și a oferit cercetătorilor o perspectivă mai profundă asupra culturii aborigene.
Oamenii de știință susțin că cercurile cu aspect bizar de la periferia orașului Melbourne nu au nimic de-a face cu extratereștrii, ci au fost create de populația locală Wurundjeri Woi-wurrung, chiar când a început epoca miceniană în Grecia antică, potrivit Daily Mail.
Inelele mari, găsite în Sunbury, au fost mult timp un mister, la fel ca cercurile similare care au fost găsite în Marea Britanie și Cambodgia.
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și de George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
Se crede că oamenii din vechime săpau și adunau pământ pentru a forma apoi inele mari, cu diametrul de sute de metri.

Se estimează că în NSW și Queensland au existat cândva peste 400 de inele, însă astăzi au mai rămas doar aproximativ 100, după ce multe au fost distruse în urma colonizării europene.
Ele au, de asemenea, o importanță culturală și istorică semnificativă pentru grupurile aborigene.
Bătrânii din cultura Wurundjeri Woi-wurrung au explicat că acestea reflectă ocupația, colonizarea, autodeterminarea, adaptarea și reziliența poporului.
Oamenii de știință care au realizat studiul, publicat în Australian Archaeology, au declarat că, deși cercetările anterioare au indicat faptul că inelele erau locații sacre, nu au fost documentate prea multe din perspectiva valorilor culturale și a peisajului.
Aceștia susțin acum că înțelegerea cercurilor de pământ implică cunoașterea viziunii culturii aborigene asupra terenului și a efectului pe care strămoșii lor l-au avut asupra regiunii.
Aborigenii de atunci au curățat pământul și plantele, curățând în același timp solul și piatra pentru a crea colina inelară.
Pietrele erau aranjate prin stratificarea stâncilor, iar cercetările publicate au arătat că focurile de tabără erau aprinse, iar uneltele de piatră erau folosite pentru a muta obiectele din cerc.
O teorie este că aceste cercuri ar fi putut fi folosite pe plante și animale și ar fi fost, de asemenea, utilizate pentru a lăsa cicatrici pe pielea umană în cadrul ceremoniilor.
Cercetătorii au spus că, deși „Cercurile Sunbury” și scopul lor s-ar fi estompat cu timpul, ele încă oferă o înțelegere a importanței culturale a zonei, importanță care a fost transmisă din generație în generație.
Cercetătorii au susținut că rezultatele au reunit înțelegerile poporului Wurundjeri Woi-wurrung despre peisajul cultural biik wurrda.
Ei au afirmat că, de asemenea, aceste descoperiri oferă dovezi arheologice pentru focul cultural, cioplirea pietrei și utilizarea uneltelor.
În 2020, arheologii au descoperit cele mai vechi site-uri arheologice subacvatice aborigene cunoscute, aflate în largul coastei Pilbara din Vestul Australiei.
Sute de artefacte de piatră, inclusiv pietre de măcinat și malaxoare, au fost găsite la adâncimi de până la 2,4 metri.
Aceste situri au fost inundate de mările în creștere între 18.000 și 8.000 de ani în urmă.