Terapiile copiilor cu probleme, în pericol în Dolj. Situație disperată după desființarea a 350 de posturi
Situație disperată pentru sute de copii și adulți cu dizabilități din județul Dolj. 350 de salariați ai Direcției de Asistență Socială vor fi concediați. Și aproape tot atâtea posturi vacante vor fi desființate, pentru că nu există finanțare.
Cei care fac terapie în centre, alături de aparținători, au semnat o petiție și cer ajutor. Jumătate dintre terapeuți și-au luat concediu după ce au fost anunțați că rămân fără locurile de muncă.
Beneficiari: „Sunt patru paturi cu aparatele și astăzi a fost un singur fizioterapeut. Cum să ții sub supraveghere atâția pacienți care nu se pot descurca singuri? Că de aia venim aici, că nu ne putem descurca singuri." (...)
Alegeri 2025
12:38
Cât a costat campania pentru al doilea tur al prezidențialelor. Cheltuielile făcute de Nicușor Dan și George Simion
11:08
Oficialii trimiși de Trump, impresionați de alegerile din România: „Un model de transparență, securitate și dedicare civică”
07:05
Oficial: CCR a respins cererea lui George Simion, privind anularea alegerilor prezidențiale. Liderul AUR: ”Lovitură de stat”
13:13
Reacția STS la acuzațiile de fraudă la Alegerile Prezidențiale. Mecanismul de procesare al votului, explicat punct cu punct
„Aduc terapeuți din sala cealaltă, cu care copilul meu nu a lucrat. Având și note autiste, nu vrea să lucreze cu persoane noi.”
Din cauza concedierilor, vor scădea atât numărul locurilor disponibile pentru pacienți, cât și numărul orelor de recuperare.
Beneficiar: „Nu mai este decât un kinetoterapeut în sală."
Reporter: „Din câți?"
Beneficiar: „Păi erau vreo cinci.”
Terapiile sunt esențiale pentru persoanele cu dizabilități.
Mamă: „Nu ai cum să întrerupi o terapie de logopedie. E ceva vital pentru copiii cu autism și ceilalți copii care nu se pot descurca singuri și nu reușesc să vorbească."
Marian Păduraru, kinetoterapeut DGASPC Dolj: „Un beneficiar poate să aibă patru ședințe pe săptămână o ședință pe săptămână e egal cu zero."
Florin Stancu, director DGASPC Dolj: „La nivelul județului Dolj, serviciile sociale erau organizate undeva spre nivelul mediu. În acest moment, organizarea a trecut la nivelul minim."
Irina Corici, lider de sindicat, șef centru: „Din nefericire, nu pot să spun că nu o să fie beneficiarii afectați.”
Autoritățile anunță că vor suplimenta fondurile alocate de Guvern instituției.
Mihai Neațu, vicepreședinte CJ Dolj: „Vor rămâne peste 1.250 de angajați în cadrul acestei instituții, respectând acel normativ minim impus de lege, cu persoane angajate pentru fiecare beneficiar în parte."
Oamenii spun că nu își permit terapii în mediul privat.